Min Slægt
Interne links:

Indledning (Slægtshistorie)

Navneliste (register)

Thomsen  
Andersen (og Christiansen)
Rosenblad
Rosenbladt 

Adria (engelsk)
Kloburg
Poulsen 
Walter  

Historieforside
Dansk startside

Genealogy Navigation (engelsk)

Schaltstelle Genealogie (tysk)

Site-map

HOME

Eksterne links:

Arkivalieronline

Dansk Data Arkiv

DIS-Danmark
Databehandling i slægtsforskning 

Det meste af min slægtshistorie ligger i databaser, der ikke kan indsættes direkte, så indtil videre må jeg desværre nøjes med at præsentere mine 4 par oldeforældre og tilføje nogle få kommentarer.

Hvis nogen derved opdager noget, der måske kan være interessant, er man naturligvis velkommen til at kontakte mig.

Links til venstre leder videre til en startside for hver proband (mine 4 bedsteforældre samt nogle "parallelle" linier), hvor stoffet vil blive sat på plads efterhånden.

 

Min farfars forældre var:

Hans Christian Thomsen (1848-1898) og Johanne Catharina Rosenblad(t) (1842-1891), der boede i Solderup, Hostrup sogn. Begge var fødte i sognet. Hans farfar, Niels Thomsen, kom i 1810 fra Tiset i Gram sogn, hvor forfædrene havde været livegne trælbønder under Gram gods. I Solderup giftede han sig med Christine Peters, der var datter af en daglejer, Nicolai Ebbesen, der igen var uægte søn af skolemesteren (som havde skrevet utugtige viser på dansk i 1762!) og en gårdmandsdatter fra Jejsing. 

Hendes farfar, Jens Iversen Rosenblad, kom i 1807 fra Hyrup i Bevtoft sogn, hvor forældrene havde en af sognets største gårde, Østergård. I Møgeltønder giftede han sig med Kirsten Christensdatter, der var kådnerdatter fra Nordtoft med aner i Bønderby, Møgeltønder, Gallehus og Ved Åen, og de bosatte sig i Gallehus.

ANEOVERSIGT Thomsen er sat ind (marts 2008)! 

ROSENBLAD - ROSENBLADT - ROSENBLATT indsættes efterhånden som selvstændige undersøgelser for de amerikanske slægtninge (august 2008)! jvf. også Engelsk navigation!

Før ægteskabet havde Johanna Catharina Rosenbladt en datter med en østrigsk besættelsessoldat, der angiveligt hed Andreas Adria. Datteren hed Andrea Adria (1865-1947), og der fremkommer stof her på siden, når faderen er nærmere identificeret. Indtil videre er der også her ENGELSK materiale (hun udvandrede til USA).

 

Min farmors forældre var:

Martin (døbt Morten) Andersen (født 1846) og Trina Engelina Christiansen (født ca. 1847), der boede i Rørkær, Hostrup sogn. Han var født i Hemmet sogn syd for Ringkøbing fjord og havde aner der og i nabosognene Nr. og Sdr. Bork, men især på Holmsland nord for fjorden.

Hun var født i Dreisprung, Rodenäs sogn, og der er spor ”tilbage” over grænsen, men de er ikke undersøgt endnu.

ANEOVERSIGT Andersen/Christiansen er sat ind (marts 2008)!

 

Min morfars forældre var:

Karl August Walter og Christiane Louise Melzer, der i 1872 boede på godset Nieder Berberg, Steinkirch sogn i Schlesien (ligger på den polske side tæt ved den tyske by Zittau, hvor Tjekkiet, Polen og Tyskland mødes). Der er et eller andet med, at de vistnok kom fra Böhmen (Tjekkiet).

 

Min mormors forældre var:

Johann Hinrich Christesen Kloburg (1831-1917) og Sophie Maria Negendal (1837-1898), der boede i Aabenraa. Han var fra Emmerske, hvor moderen døde på fattiggården  1859, og forfædrene havde bl.a. beboet koloniststeder (som egentlig var indrettet til ”kartoffeltyskerne”) ved Vennemose, Damhus og Sølsted, men slægten nedstammer fra Jacob Hansen (f. ca. 1685)  i Klaaborg (et nu forsvundet stednavn) i Nr. Løgum sogn. Kvindelinierne kom bl.a. fra Tidsholm i Hostrup sogn og fra Nørup sogn i Vejle amt. Hans søster Anna Sophia Christensen var gift med murer Johann Wilhelm Westphalen (fra Glückstadt) og var nabo til Jomfru Fanny, der stod fadder til sønnen Fransisco.

Hun var fra Nordborg, men havde også aner på bl.a. Tåsinge og Langeland.

Sophie Maria Negendal havde en uægte datter, Marie Sophie Birgitte Poulsen, med en svensk tjenestekarl, Hans Poulsen. Af hensyn til registreringen er der derfor oprettet en slægtslinie Poulsen (februar 2009).

ANEOVERSIGT Kloburg/Negendahl er sat ind (marts 2008)!